Western Union now available in Indonesia

After waiting for so many many time, finally Western Union now available in Indonesia. That’s really great news for Indonesian publisher who make money from Adsense.

Thanks to Adsense for your kindly to enable this feature for Indonesian publisher =)

We’re excited to introduce Western Union Quick Cash as a new payment method for Indonesia! Western Union Quick Cash is a new form of payment that lets you receive your AdSense payments in cash using the worldwide Western Union money transfer service. This payment method is quick, easy, and free.
Best of all, you’ll no longer need to wait for checks to arrive in the mail or to clear at the bank.

Some things to note:

  • Payments by Western Union follow our normal payment schedule (https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=9905) and will be available for pickup at your local Western Union agent the day after they are issued.
  • Payments by Western Union are currently only available to individual payee names and not to businesses.
  • Payments must be picked up within 60 days of issuance or they will expire. If this happens, a payment hold will be placed on your AdSense account and the payment will be credited back to your account.
  • Payments will be made in US dollars, but depending on your local Western Union agent, they may be picked up in your local currency.

To sign up for this new payment method, please follow these instructions: https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=62330.

When signing up, if you do not have a last name, surname, or family name, please leave the ‘Payee Last Name/Surname/Family Name’ field blank.

Once you’ve signed up for the Western Union Quick Cash payment method, you can learn more about how to pick up your Western Union payment here: https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=65789 .

If you’d like more information about this payment method, we recommend visiting our Help Center
(https://www.google.com/adsense/support/bin/topic.py?topic=10830). If you have any feedback about your experience this month, please do not hesitate to share it with us.

Happy earning money from Adsense…

[Source – Google Adsense email]

Update: Official news you can view from Adsense Blog: Payments by Western Union now available in Indonesia.

  • Pingback: Whoaa! Adsense Support WU for Indonesia « marbolec.com()

  • julia

    kak supri met kenal ….’
    kak aku mau minta alamat westrn union yang ada di bandung bisakah?
    Sebelumnya aku ucapin makasih

  • samy ali

    can u tell if there is Western Union in Madiun city in Indonesia

  • Pak Supri,

    Terima Kasih sekali atas informasinya.

    Banyak juga subscriber saya yang sudah mendaftar dan mulai mencairkan uang mereka dengan western union.

    Biasanya kami mencairkan uang western union dari kantor pos

  • Lewat western union memang jauh lebih mudah dan cepat ya, dibandingkan cek.

  • Western Union memang kirim uang dalam hitungan detik langsung bisa diambil,tapi saya menyayangkan masih banyak pungli dilakukan pegawai kantor pos.Istri saya mengeluh dulu untuk kiriman 1juta biaya meterai Rp.6.000,-(ga tau meterai utk apa krn ga melihat metereinya) sekarang minta 10ribu.Padahal slogan WU tanpa dipungut biaya sepeserpun.Kl ada yang tau alamat WU pusat tlg hub saya mau mengadukannya.Trims,..

  • i can cash it with Western Union at Bank Danamon

  • Box Athlena

    Can you tell me the address of Western Union in Bandung . Thank you .

  • Bodooong

    saya mau ambil paypal di west union gimana caranya y???coz saya berhasih di approve oleh bank dunia…apa bener g y??

    • Supriyadi Widodo

      Setahu saya, PayPal tidak bisa withdraw ke WU. PayPal hanya bisa tarik tunai ke US Bank, kartu kredit, dan bank lokal Indonesia. Di-approve oleh bank dunia, apa maksud penyataan ini?Terima kasih.

  • Rengganisira

    please…saya memerlukan alamat WU yang ada di bandung, jika ada no telpnya juga…terima kasih….

  • Adnan Miswaco

    Saya mau kirim uang via western union ( bank Mandiri ) ke Republic Benin , menggunakan mata uang Uero akan tetapi kata pihak Bank Mandiri tidak bisa di krim pake mata uang Uero ke Republic Benin , kata petugas nya mesti pakai mata uang Swiss Franc , yang saya ingin tanyakan kenapa tidak bisa…???mohon petunjuknya.dan 1 hal lagi kantor wesrn Union yang di Bandung yang bisa mengirim Uero ke Republic Benin di mana pak…?Terima kasihAdnan

  • Boyz_ringo

    wstern union ada di jambi gak???