Love The Way I Work

Monthly archive

July 2007

Paypal Indonesia Available to Add Funds

in Indonesia/Internet/Paypal by

You can read this post in English from Paypal Indonesia Available to Add Funds.

Kabar gembira bagi saya yang memiliki account Paypal. Kabar bagus kaya gimana?

Sekarang, mungkin sudah beberapa waktu lamanya karena saya tidak tahu tepatnya kapan, Paypal Indonesia sudah bisa menambah uang ke account Paypal kita atau istilah umumnya adalah “add funds”. Kabar bagus bukan?

Beberapa waktu yang lalu, Paypal Indonesia tidak dapat menambah uang. Saya pernah mencoba untuk menambah uang ke account Paypal saya dan mendapat pesan berikut:

Your PayPal Indonesia account is a limited, send-only PayPal account. You absolutely have NO ABILITY at the moment to receive any funds and you can send funds only after you have attached a valid credit card to your PayPal account. You can’t also fund your account. When making an online purchase using PayPal, PayPal will automatically charge your credit card with the transaction amount.

Maksudnya apa sih? Jadi gini (FYI), saya tidak dapat menambah uang ke account Paypal. Jika saya ingin mengirim uang atau membeli sesuatu, Paypal akan secara otomatis mengambil dari kartu kredit sesuai dengan nilai transaksi yang saya lakukan. Sehingga Paypal saya selalu US$0 πŸ˜‰

Paypal Balance

Karena masih penasaran, hari ini saya mencoba menambah uang saya di Paypal dan beruntung sekali saya mendapat pesan berikut ini:

By adding a checking or savings account, you can transfer funds from your bank account to your PayPal account using Electronic Funds Transfer.

Nah ini screenshot dari account Paypal saya:

Paypal Add Funds

Sayangnya, saya tidak dapat menambah uang dari bank lokal di Indonesia, misal BCA, BNI, dll bahkan menambah dari kartu kredit yang telah aku tambahkan ke Paypal sebagai verifikasi. Saya hanya bisa menambah uang dari account US Bank, baik dari account tabungan atau giro. Satu hal yang tidak kalah pentingnya adalah setelah saya menambah uang ke account Paypal, maka saya tidak dapat menarik (withdraw) uang tersebut. Hmm…

Pada point ini, saya membutuhkan US bank account. Masalahnya adalah bagaimana bisa saya memiliki US Bank khan saya orang Indonesia? Cara yang paling umum memiliki US bank adalah pergi ke Amrik dan datang ke salah satu cabang bank di Amerika untuk membuka account. Paling umum dan memang harus niat banget. LOL

Ada satu cara lain yang lebih praktis. Kita tidak perlu datang ke Amrik dan biayanya jauh lebih murah. Kita bisa mendapat US Bank dari accentcardvisa. Saya tidak akan membahas ini lebih detail. Untuk keterangan yang lebih lengkap silakan hubungi saya πŸ˜‰

Beberapa catatan penting bagi saya:

  • Sekarang, saya bisa menambah uang ke account Paypal,
  • saya hanya bisa menambah account dari US bank,
  • saya memerlukan US Bank account,
  • Paypal Indonesia masih belum dapat menerima uang πŸ™ ,
  • setelah saya menambah uang ke account Paypal saya, saya tidak akan dapat menarik uang tersebut.

Mungkin hal ini kelihatannya konyol, saya dapat menambah uang ke Paypal namun saya tidak akan bisa menarik uang tersebut. Saya hanya bisa menambah uang dari US Bank. Hal ini rada aneh juga. Secara logika sangat jarang orang Indonesia yang memiliki account US Bank. Bukannya lebih banyak orang yang memiliki kartu kredit dibanding dengan memiliki US bank. Sehingga seharusnya menambah uang bisa dari kartu kredit. Iya khan?!

Sejauh yang saya ketahui, US bank hanya digunakan untuk menarik uang (withdraw) dari Paypal. Penambahan uang umumnya hanya bisa dilakukan dari bank lokal atau kartu kredit. Tapi kok aneh ya buat Paypal Indonesia. (^ ^,)

Namun, menurut hemat saya, kebijakan ini merupakan satu point penting bagi Paypal Indonesia. Kita dapat menambah US Bank, kita dapat menambah uang dari US Bank tersebut, besar harapan saya agar kita bisa menarik uang kita dari Paypal; ya paling tidak bisa menerima uang dengan segera. Amin! πŸ˜‰

Have a great day!

Nikon Coolpix S7

in Article/Fun/Review by

Finally, I have a digital camera. I’m really happy to have this stuff. I was waiting for a long time to make this dream come true πŸ˜‰

Even I am not a professional photographer but I am interesting about photography and I want to learn to shoot anything with my lovely new digital camera πŸ™‚

Here is my Nikon Coolpix S7:

Nikon Coolpix S7 main features:

  • Precision 35 to 105mm (35mm equivalent) 3x optical Zoom-Nikkor ED lens
  • Large, bright 3.0-inch LCD monitor with wide 170-degree viewing angle
  • Stylish, compact wave-surface design
  • Electronic VR compensates for camera shake to deliver clear, sharp results
  • ISO 1600 capability enables faster shutter speeds, better exposure in lower light
  • Pictmotion blends images, music and visual styles for all-new in-camera entertainment
  • Rotary multi selector makes for easier operation and playback
  • One-touch portrait button offers easy access to Nikon’s features for in-camera image improvement
  • D-Lighting corrects images compromised by insufficient flash or excessive back light
  • Face-priority AF can detect a human face to provide sharp focus automatically
  • In-Camera Red-Eye Fix detects, then corrects for the red-eye effect sometimes caused by flash
  • 15 Scene modes – 4 with Scene assist; 2 modes for vibration reduction
  • Continuous shooting at up to 1.4 frames per second
  • Movie shooting with sound at up to 30 frames per second
  • Comes complete with the COOL-STATION MV-15, offering in-camera battery charging, USB connectivity and output to TV
  • Nikon PictureProject software included

Here are some pictures taken with my S7

ITB_campus
Waiting for someone
angelie_beauty

Have a great day!

Paypal Donation Button

in Blogging/Monetize by

There are a lot of way to monetize your blog. Some people may think that this method is not very useful. But, actually this method can indirectly bring you a lot of revenue too. You should try to monetize your blog with Paypal donation.

Sometimes, if you feel that your post in your blog is worth for getting donation, then, you can try to put the Donation button under the post you wrote. People will pay you if they think that your post is worth for certain amount.

Here is step by step how to create Paypal donation button:

  1. You must have a Paypal account.
  2. Log in to your PayPal account.
  3. Click on the “Merchant Services” tab.
  4. Click on the Donations link.
  5. Specify the name, amount (optional; if you leave amount blank, your donor will be asked to choose a donation amount), and other details of the donation.
  6. Add more optional information such as a customized button graphic and the ability to include a note with the donation.
  7. Create Button Now and the Button Factory will generate customized HTML code.
  8. Finally, just copy and paste the html code to your blog and you ready to monetize your blog πŸ˜‰

Have a great day and gud lak!

Adsense for Indonesian Publisher

in Adsense/Blogging/Indonesia/Monetize by

A great news for Indonesian publisher from Adsense.

Google Adsense announced Google AdSense supporting Bahasa Indonesia now. This is a great news for us, Indonesia blogger. Even AdSense is not specific to blog, it has hot market on blog’s pages.

We’re happy to welcome Indonesian into the AdSense for search family. If you manage a site in Indonesian, you can now begin generating AdSense revenue by displaying search boxes on your pages.

This is a good started for us, as Indonesian publisher, to join with Adsense with our mother language, Bahasa Indonesia.

Here is some opportunity to generate revenue from Google Adsense with your Bahasa Indonesia pages:

  • Displaying Adsense referrals on your pages, or
  • Displaying search boxes on your pages.

Hopefully, Adsense will support Bahasa Indonesia for context πŸ˜‰

Happy blogging and have a great day!

The Red Hot Mama

in Portfolio by

The Red Hot Mama begins one-woman crusade to inspire women to move past roles and limited thinking to claim their true magnificence.

Lynn Ward, personal coach, author and speaker kicks off a
crusade to inspire women to ignite their lives and live to their unique magnificent potential.

Lynn says, “This is an exciting time of self-discovery and
fun. It’s your chance to make life easier, more fun, more fulfilling – to do those things you have dreamed about doing. It’s time to quit just going through the motions and live the life you want.”

Lynn Ward is a Personal Coach, EFT Practitioner and
entrepreneur who teaches a compassionate and practical approach to living life Red Hot. Based on her personal experience of moving beyond a serious health crisis to recapture her passion for living, Lynn has developed a flexible, fun system that will help you shed self-limiting, out-dated notions and give you the foundations for creating a life you fall in love with!

Lynn is the mother of two fabulous young people, now grown, and is adapting to being an empty-nester. She lives in St. Augustine, Florida near the fabled Fountain of Youth, but knows that it is your own inner Fountain of Youth that keeps you young and being true to your own inner spark that keeps you Red Hot!

The Red Hot Mama WordPress theme base on the famous WordPress theme, K2.

Go to Top