Love The Way I Work

Ubuntu

NuoveXT Icon Theme on Ubuntu Dapper Drake

What is NuoveXT? NuoveXT is an icon theme for GNOME and KDE. The goal of nuoveXT is to provide a very complete set of icons for both Gnome and KDE. Please visit nuoveXT website. How to make it work to my Dapper? I don’t make this icon by myself, so I just go to nouveXT… Keep Reading

Indonesia

Maen ke Tangkuban Perahu

Hari ini akhirnya bisa jalan-jalan juga. Udah niatan dari dulu-dulu pengin jalan-jalan. Sebenernya ada waktu sich, tapi males aja kalo cuman sendirian. Hiks… Tapi akhirnya diniat-niatin juga sich. Pengin refreshing aja sich. Udah bosen aja masak ketemu ama monitor dan komputer melulu. Heheheh…Niatan pertama cuman sampai Lembang doank. Puterin kota Lembang terus langsung balik. Tapi… Keep Reading

Linux/Tutorial/Ubuntu

KXDocker on Dapper Drake

What is KXDocker? KXDocker is a docker for KDE environment. This docker is like Mac OS X’s Dock. At their official site, they said KXDocker is more powerful than Mac OS X’s Dock. But it’s depend on your self. I think you should try this docker and make your own opinition. I haven’t try Mac… Keep Reading

Ubuntu

Ubuntu OSX Style

Udah lama gak ngoprek desktop lagi nich. Akhirnya iseng-iseng menghias tampilan desktop linux Ubuntu gw dech. Nah sekarang temanya adalah mirip-miripan ama OSX. Walaupun OSX yang asli cuman ngelihat sekilas (ada dosen yang punya tuh dan kereen banget), tapi bisa lihat-lihat juga dari Internet. Sebenernya pengin banget sich punya yang asli, tapi mahal boo :-/… Keep Reading

Linux

Install Server Debian

Hari ini ada kerjaan install server dengan menggunakan distro Debian. Gak susah-susah amat sich. Asal ikutin panduan waktu instalasi, pasti bisa berjalan dengan baik. Install debian bisa dari cd maupun langsung melalui jaringan yang ada. Soalnya di Clarisense sudah bikin repositori debian, jadinya cepet juga walaupun install melalui jaringan. Hehehe… Tapi tadi instalasinya rada gak… Keep Reading

Ubuntu

Ubuntu Linux

Apakah Ubuntu itu? “Ubuntu” merupakan kata kuno yang berasal dari Afrika yang berarti kemanuasiaan untuk yang lain (humanity to others). Ubuntu juga berarti I am what I am because of who we all are. Distribusi Linux Ubuntu membawa semangat Ubuntu ke dunia software. Ubuntu Linux Ubuntu merupakan sistem operasi yang bebas yang beawal dari Debian… Keep Reading

Article

About ITB

General Information and History Institut Teknologi Bandung (ITB), was founded on March 2, 1959. The present ITB main campus is the site of earlier engineering schools in Indonesia. Although these institutions of higher learning had their own individual characteristics and missions, they left influence on developments leading to the establishment of ITB. In 1920, Technische… Keep Reading

Article/Linux

KDE vs Gnome

What is a desktop? The term desktop refers to the graphical environment where you do your work. The desktop usually consists of a workspace (called the root window) with pretty icons and quite possibly a menu that pops up when you click on it, usually a panel on the top or the bottom and/or top… Keep Reading

Article/Linux

Introduction to Linux

What is Linux? Linux, which is named after Linus Torvalds, is normally pronounced LINN-nix or LINN-nux though LYE-nux is acceptable. The Linux mascot is the penguin. The central Linux website is Linux Online. Linux is a free Unix-type operating system originally created by Linus Torvalds with the assistance of developers around the world. Developed under… Keep Reading

Article

My First Posting

Dear all, This is my first posting. I wanna to share my life, knowledge, and anything else through this blog. Sometime I write in English and another time in Indonesian. I hope you enjoy it. Thx for you all. God Bless You All 4eva… — me, sUpricak3p Note: I’m sorry for my English :”> Keep Reading

1 33 34 35
Go to Top